practice

Re :

SHV Hotel

Go back

Intuitively the triangular site informed the shape of the site while functional requirements segregate the building into a base and a tower

The terraced and perforated base houses the lobby, party halls, restaurants and rental spaces culminating in an infinity pool. The BASE allows the sea breeze to circulate through the various spaces, it is designed as a series of terraces filled with plants.

Year:

2018

Location:

Preah Sihanoukville

GFA:

2018

Status:

Under Construction

The hotel is designed as a tropical oasis with screen walls made of local materials, Concrete blocks and vegetation. The sea breeze is allowed to flow freely through the lobby, restaurant and walkways. The décor is comprised of local, earthy materials and finishes. The TOWER houses a variety of rooms with views to the sea and culminates with a  stunning SKYBAR overlooking  the horizon.

The overall environment is that of a soothing, calm and naturally ventilated retreat nestled amidst greenery.

More projects

We strive to design timeless and iconic spaces that people live and love in; spaces that will represent our culture and values to the future.

hello@reedgearchitecture.com